قهوه خوب در وهله اول خوب بودن خود را مدیون پرورش و فرآوری محصول به صورت اصولی و زیر نظر فرد متخصص است تا دانه هایی با کیفیت عالی تولید شود سپس پس از مزرعه باید فرآیند رست توسط فردی بسیار با تجربه و آشنا با علوم رست قهوه انجام شود تا مرحله رست نیز با نهایت کیفیت انجام شود.
تا این جا فرآیندهایی چون پرورش، فرآوری و رست محصول انجام شده است. این مراحل باید با نهایت دقت انجام شده باشد. تا خوب بودن قهوه تضمین شود.
بررسی ویژگی های قهوه:
با بررسی چند ویژگی می توان نسبت به خوب بودن قهوه اطمینان بیشتری پیدا کرد:
- ۱- قهوه ای را که دم آوری می کنید باید عطر و طعم مطبوعی داشته باشد.
- ۲- درست است که عده ای قهوه را با شکر و افزودنی ها مصرف می کنند اما یکی از نشانه های قهوه خوب این است که بتوان آن را بدون افزودنی هم میل کرد.
- ۳- در هنگام خرید مسئله ای که بسیار مهم است و می تواند قسمتی از خوب بودن قهوه را به ما نشان دهد تاریخ رست آن است. این تاریخ باید به زمان خرید، نزدیک باشد و باید به گونه ای تازگی دانه یا پودر قهوه احساس شود.
- ۴- قهوه ای که دم آوری کرده اید در ابتدا چون حرارت آن بالاست ممکن است بارزه های طعمی بد آن درک نشود. راه دیگر تشخیص قهوه خوب این است که وقتی قهوه تان سرد شد، طعم و مزه آن همچنان خوب باشد و بتوان آن را میل کرد.
اما! سلیقه فرد! کافیست با سلیقه خود آشنا شوید!
در این موضوع کاملا سلیقه دخیل است. به عنوان مثال ممکن است فردی عاشق یک قهوه با قیمت بسیار بالا باشد اما همان قهوه، هیچ جذابیتی برای فرد دیگری نداشته باشد زیرا محل کشت، نوع خاک، ارتفاع از دریا و … تاثیری فراوانی بر پروفایل طعمی قهوه دارد و پسندیدن پروفایل طعمی قهوه امری سلیقه ای است!
یا افرادی عاشق استفاده از دانه های ۱۰۰% Arabica یا ۱۰۰%Robusta یا درصد های ترکیبی چون: ۹۰درصدعربیکا ۱۰ درصد
روبوستاخیلی درصدهای دیگر هستند. یا حتی هنگام خرید قهوه ممکن است فروشنده به شما پیشنهاد دهد این دانه برای برای تهیه اسپرسو مناسب تر است اما شما بخواهید با آن قهوه فرانسه یا … تهیه کنید! مهم سلیقه شماست!
اما راهکار چیست؟ چگونه باید سلیقه خود را پیدا کنیم؟
بهترین راهکار تست کردن چند نمونه قهوه است. برای مثال از قهوه کشور برزل و یتنام یا … هر کدام را به مقداری خریداری کنید و در شرایط یکسان قهوه تان را درست کنید! هم چنین میتوانید آن ها را با درصدهای دلخواه، ترکیب کنید. در نهایت هر کدام برای تان جذاب تر بود را انتخاب کنید!
کدام قهوه بیشتری دارد را مطالعه نمایید.
نکات:
- در صورت خرید قهوه بسته بندی یا باز، نسبت به تاریخ برشتگی آن بسیار حساس باشید.
- دانه قهوه بعد از زمان ۷ الی ۱۰ روز با کاهش کیفیت همراه است این روند کاهش کیفیت در قهوه آسیاب شده بسیار بیشتر است. شرایط نگهداری قهوه را مطالعه کنید!
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.