ین روزها که اکثر خانمها علاوه بر امور منزل، در بیرون از منزل هم باید کار کنند، بیشتر به دنبال کالاهایی هستند که علاوه بر اینکه سرعت پخت غذا را افزایش میدهند، بلکه آشپزی راحت و بیدردسری را برای آنها به همراه آورد. یکی از این کالاهای محبوب و دوست داشتنی نزد خانم سرخ کن است. اما واقعاً کاربرد سرخ کن چیست؟ و چطور می توانیم از آن استفاده بهینه داشته باشیم؟
سرخ کن ابزاری است که کار سرخ کردن مواد غذایی را با سرعت بیشتر، با کیفیت بالاتر در حرارت معین انجام می دهد. این دستگاه که شامل یک المنت گرم کننده و محفظه روغن است و ساختار چندان پیچیده ای ندارد.
سرخ کن چطور کار می کند؟
در حقیقت سرخ کن ها یک سبد فلزی سوراخ دار دارند، که غذا داخل آن قرار می گیرد و به همراه آن داخل روغن جوشیده قرار می گیرد.سرخ کن ها بسته به ظرفیتشان بیش از یک پیمانه روغن میبرند. میتوانید از روغنهای سرخکردنی چندبارمصرف استفاده کنید. بعضی از مدلهای سرخکن معمولی فیلتردارند که باعث افزایش عمر روغن و کاهش بوگرفتن غذا میشود. فیلتر روغن برای افزایش طول عمر استفاده از دستگاه و سیستم های الکتریکی و مکانیکی کنترل درجه حرارت هم کاربرد دارند.
دقت کنید در موقع شستن سرخ کن این فیلتر نباید با آب تماس پیدا کند، زیرا باعث از بین رفتن خاصیت کربنی آن می شود. از این رو، توصیه می شود هنگام شست وشوی دستگاه، آن را از داخل در سرخ کن بیرون آورده و بعد دستگاه را بشویید. با استفاده از دستگیره ای که سبد را به داخل روغن پایین و بالا می برد، می توانید از سرخ شدن بیش از حد غذا جلوگیری کنید. سرخ کن ها همچنین دارای تایمر و هشدار دهنده صوتی دارند،که از سوختن و خرابی غذا جلوگیری می کند.
کاربرد سرخ کن چیست؟
همانطور که از اسم دستگاه مشخصه برای تهیه غذاهای سرخ کردنی مثل بادمجان می توانید از آن استفاده کنید.بادمجان یکی از غذاهای محبوب خانگی است که اکثر خانم ها بخاطر میزان روغن زیادی که مصرف می کند، آن را کمتر در برنامه غذایی خانواده قرار می دهند، با استفاده از سرخ کن، به راحتی می توانید آن را برای خانواده تهیه کنید، بدون نگرانی از مصرف روغن.
سرخ کن را جایگزین فر هم می توانید استفاده کنید. برای مثال برای پخت کیک به راحتی می توانید از آن استفاده کنید. انواع غذاهای فست فودی که تهیه آن در منزل با ماهیتابه سخت است و با سرخ کن به راحتی می توان تهیه کرد،عبارتند از:
- مرغ و ماهي سوخاري
- ناگت هاي نيمه پخته
- فلافل
- پیراشکی
- چیپس
می توان اشاره کرد.
کاربرد سرخ کن برای مغازه دارها
مغازه های فست فودی و پیتزایی مدرن که،در منوی خود غذاهایی مثل سیب زمینی سرخ کرده دارند،یا فلافلی ها،یکی از نکات مهم برای آنها،سرعت و کیفیت ارائه خدمات است.قطعا کاربرد سرخ کن،اینجا خودش را نشان می دهد.برای مثال یک دستگاه سرخ کن قادر است در مدت زمانی کوتاه، سیب زمینی سرخ کرده زیادی را آماده کند،و باعث سرعت بخشیدن به کار می شود.
استفاده از سرخ کن با حجم روغن کمتر:
یکی از ایراداتی که به سرخ کن گرفته می شود،حجم زیاد مصرف روغن است،برای مصرف روغن کمتر می توانید از این تکنیک استفاده کنید.به این ترتیب که توری سرخ کن را بردارید و در ظرف زیری سرخ کن به اندازه نیاز مواد روغن بریزید و اجازه بدید تا سرخ شود.البته می توانید از سرخ کن های بدون روغن هم استفاده کنید.
یک نکته مهم در استفاده از سرخ کن:
بهترین روغن برای استفاده از دستگاه های سرخ کن روغن های مخصوص سرخ کردن است.هیچ گاه برای صرفه جویی دو نوع روغن را با هم مخلوط نکنید. تعداد دفعات استفاده از یک روغن بستگی به نحوه استفاده و نگهداری شما از روغن پس از سرخ کردن دارد. اگر شما قصد استفاده مجدد از همین روغن را دارید، حتما باید بعد از سرخ کردن، روغن خود را تمیز کنید. در حین کار با سرخ کن شاید برخی مواقع با اینکه روغن به اندازه کافی ریخته اید باز هم روغن کند. علت این امر می تواند بخاطر وجود مواد غذایی آب دار یا نمک زدن به مواد غذایی قبل از سرخ کردن باشد.
سرخ کن بدون روغن چگونه کار می کند؟
سرخ کن بدون روغن وسیلهی محبوبی در آشپرخانه است که میتوانید با استفاده از آن غذاهای سرخکردنی گوشت، شیرینی و چیبس سیبزمینی را با حداقل روغن تهیه کنید. غذاهایی که با سرخ کن بدون روغن تهیه میشوند، بهدلیلِ مقدار کم چربی و کالری، بهعنوان جایگزین سالمی بهجای غذاهای سرخکردنی معرفی میشوند. سرخکنهای بدون روغن، همانطور که از اسمشان پیداست، به روغن فراوان احتیاجی ندارند، بلکه فقط با یک قاشق غذاخوری روغن یا کمتر راه میافتند. میتوانید هیچ روغنی هم نریزید. فقط اینکه غذا باید در طول پخت همبخورد تا گرما بهطور یکسان به همهجای غذا برسد و خوب کریسپی شود.
این دستگاه با ایجاد واکنش شیمیاییِ شناختهشدهای بهنام واکنش میلارد رنگ و طعم غذا را تغییر می دهد. واکنش میلارد واکنشی است شیمیایی میان یک آمینواسید و قند احیا کننده که معمولاً در حضور گرما انجام می گیرد. این واکنش نقش مهمی در تهیه مواد غذایی دارد و، همانند کاراملیزاسیون، نوعی از قهوه ای شدن غیر آنزیمی است. سرخ کن بدون روغن هوای داغ حاوی قطرات روغن را در اطراف غذا میچرخاند و غذا را تُرد و خوشمزه میکند.
کاربرد سرخ کن بدون روغن چیست؟
از سرخ کن بدون روغن برای تهیه غذاهای زیر هم می توانید استفاده کنید:
- گرمکردن غذاها
- پختن غذاهای یخزده و آماده
- گریل کردن یا کبابی کردن گوشت و مرغ
- پختن مافین، کلوچه و کیکهای کوچک
- بودادن آجیل
- پیتزا
کاربرد سرخ کن بیشتر است یا ماهیتابه های ارزان قیمت؟
به دلیل حفظ مسائل ایمنی بیشتر سرآشپزها توصیه می کنند از سرخ کن استفاده کنید،چرا؟.ماهیتابه ارزان قیمتی که روی شعله گاز داغ شود،در حالت خوشبینانه وقتی به دمای 300 درجه سیلیسوس می رسند، منجر به فعل و انفعالات شیمیایی و تبدیل روغن به ماده ای سمی می شود و در حالت بدتر موجب آتش گرفتن روغن خواهد شد. در حالیکه سرخ کن به کمک ترموستات روغن را در دمای مناسبی نگه داشته و کنترل می کند و از داغ شدن بیش از اندازه روغن و آتش گرفتن آن جلوگیری می کند. بیشتر سرخ کن ها دارای سیستم قطع کن هستند که اگر دمای روغن بیش از اندازه زیاد شود، دستگاه خاموش خواهد شد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.